Na een overval worden camerabeelden bekeken om de overvaller te kunnen identificeren.
Hierdoor wordt het mogelijk om de daders te achterhalen.

Maar… de kwaliteit van het beeldmateriaal is lang niet altijd voldoende. De mensen zijn onherkenbare of zelfs ‘vage schimmen’.

Uit recent onderzoek in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat bij een steekproef onder 200 winkeliers, bijna de helft van de camerabeelden onbruikbaar zijn. Drie op de tien winkels hebben helemaal geen bewakingscamera’s hangen en bij andere winkels zijn de systemen verouderd*.

Politie en Justitie slaan alarm. De pakkans kan én moet omhoog.

Winkeliers wordt aangeraden om te investeren en hun bewakingssysteem te verbeteren, hiermee kunt u ook uzelf, uw personeel én uw klanten beter beschermen. Criminelen gaan altijd eerst op onderzoek uit. Maak het ze niet te makkelijk!

De nieuwe camerasystemen zijn van hogere kwaliteit, u kunt ook op afstand de beelden bekijken en actie ondernemen. Daarnaast is een juiste verlichting en projectering heel belangrijk.

Wat kunt u eraan doen om uw bedrijf goed te kunnen bewaken? Hoe schrikt u de inbreker/overvaller af? Wat voor systeem past bij uw bedrijf?

AZ Techniek heeft veel ervaring en wij kunnen u hierin adviseren én alle zorgen voor u uit handen nemen, zodat de overvaller uw winkel of bedrijf toch liever voorbij loopt.

*) bron AD: https://www.ad.nl/binnenland/bewakingscamera-vaak-waardeloos~af6a70d0/